BMW X1(2023)

BMW-ov početni SUV, X1, već je neko vrijeme naš favorit zahvaljujući agilnom rukovanju, željnoj prirodi i praktičnom obliku. Model iz 2023. dobio je potpuni redizajn koji izgleda kao sveobuhvatna nadogradnja u odnosu na prošlogodišnji model, s poboljšanjima njegovog podvozja, pogonskog sklopa i unutrašnjosti. Novi četverocilindrični motor s turbopunjačem od 241 KS nalazi se ispod haube i uparen je sa standardnim pogonom na sve kotače i automatskim mjenjačem sa sedam stupnjeva prijenosa. Za razliku od svog glavnog rivala, Mercedes-Benz GLB-klase, X1 ostaje dvoredni SUV, ali su njegove nešto veće vanjske dimenzije prevedene na dodatni prostor unutar kabine prema BMW-u. Govoreći o unutrašnjosti, ažuriran je modernijim dizajnom i najnovijim tehnološkim značajkama, uključujući iDrive 8 infotainment postavku marke. 2023 X1 stiže u dilere do kraja 2022., a očekujemo da ćemo ga testirati malo prije nego što se pojavi na tržištu.

Motor, mjenjač i performanse

Kao i prethodni model, 2023 X1 pokreće 2,0-litreni četverocilindrični motor s turbopunjačem, ali novi model ima 241 konjsku snagu, 13 više nego prije. Pogon na sve kotače je ovaj put standardan, a X1 također dobiva novi automatski mjenjač s dvostrukom spojkom sa sedam stupnjeva prijenosa. BMW tvrdi da ovaj osvježeni pogonski sklop daje X1 dovoljno snage da ubrza 60 mph za 6,2 sekunde. BMW također kaže da je ovjes X1 redizajniran kako bi se poboljšalo upravljanje i stabilnost. Opcijski M Sport paket—nemojte ovo zamijeniti s M modelom, koji bi mogao doći kasnije—dodaje značajke koje poboljšavaju performanse kao što su prilagodljivi sustav ovjesa i ručice mjenjača postavljene na upravljač. M Sport paket također dodaje agresivnije ojačana sjedala, jedinstveni volan i nekoliko vanjskih podešavanja sportskog izgleda. Kada budemo imali priliku testirati novi X1, ažurirat ćemo ovu priču rezultatima testiranja.

Unutrašnjost, udobnost i teret

Model iz 2023. je nešto duži, viši i širi od odlazećeg 2022 X1, tako da očekujemo samo neznatna povećanja putničkog prostora jer je prethodni model već bio prostran za svoju veličinu. Dizajn interijera je ovaj put moderniji s polugom mjenjača, plutajućom središnjom konzolom, potpuno digitalnom nadzornom pločom i dizajnerskim elementima poput teksturiranih rešetki zvučnika. Svi modeli dolaze s dvozonskom automatskom kontrolom klime, ambijentalnim unutarnjim osvjetljenjem i električnim podiznim vratima. Panoramski krovni otvor dio je opcionog paketa pogodnosti, dok su grijana prednja sjedala i grijani volan samostalne opcije.

You May Also Like

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)