Recenzija Mercedes-AMG EQS 53

Ne biste pomislili da će se tako tradicionalno odijelo poput Mercedesa specijalizirati za hrabre modele osvajanja dizajniranih za borbu na frontovima nove klase.

Međutim, ne samo da je diskutabilno koliko je moderni Mercedes ‘tradicionalan’, već je to i mjera žestoke konkurencije u automobilskoj industriji koja, osim bujice crossovera uvedenih otkako je Mercedes ML SUV probio nove terene 1998., tvrtka je lansirala najmanje tri bona fide i potpuno odvojena modela osvajanja u prošlom desetljeću.

Najprije je bila Mk3 A-Klasa, namijenjena prodaji od Volkswagen Golfa. Zatim je tu bio Mercedes-AMG GT, čiji je cilj skrenuti glave kupaca Porschea 911.

Sada doznajemo kako će proći treći osvajački specijal osmišljen u Stuttgartu: potpuno električni Mercedes EQS flagship limuzina, lansirana kako bi preuzeo Tesla Model S.

Ipak je veće od toga. Ovaj će automobil predvoditi liniju za Mercedes dok se zatvara 2030. godine – samonametnuti E-Day, od kojeg će se trenutka prodavati samo isključivo električne automobile u Europi.

Bežična ažuriranja softvera, vodeća u industriji aerodinamička učinkovitost i domet vožnje, golem niz infotainmenta i zapanjujuća izvedba, ako to želite: čini se da EQS ima sve, po cijeni.

Njegova platforma je također raspoređena za nadolazeću, manju Mercedes EQE limuzinu i bit će temelj još dva SUV-a s EQ markom u bliskoj budućnosti, tako da mora biti dobra.

Koliko je dobro uvučen ispod EQS-a – koji je tobože električna alternativa Mercedesu S-klase, na čijoj je proizvodnoj liniji Sindelfingen novopridošlica – sada ćemo otkriti.

Za sada, Velika Britanija dobiva samo skraćeni asortiman EQS koji se sastoji od RWD EQS 450+ i 4WD Mercedes-AMG EQS 53. Na drugim tržištima možete imati 450 4Matic i snažniji 500 4Matic, s 516 KS EQS cr 580 4Ma koji posjeduje derivati ​​koji nisu AMG. Britanska postava trebala bi se uskoro popuniti.

Pod pretpostavkom da želite AMG-ov prvi pogled na EQS, imate izbor između Night Edition i Touring. Glavna razlika je u tome što se Touring može opcijski opremiti paketom Rear Luxury Lounge i dobiva veće kotače od 22 inča, dok Night Edition ima agresivniji stil i može se dobiti s AMG Performance paketom. To povećava snagu na 751 KS.

You May Also Like

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)