Damon Motors predstavlja novu liniju električnih motocikala HyperFighter od 280km/h

Kanadski startup Damon Motors došao je na CES 2022 kako bi pokazao planove za drugu liniju električnih motocikala poznatu kao HyperFighter Colossus.

Damon Motors prvi je privukao pozornost kada je u ljeto 2019. godine predstavio prototip za svoj prvi električni motocikl.

Tvrtka je počela primati prednarudžbe za svoje Hypersport motocikle od 40.000 američkih dolara prije gotovo dvije godine i tvrdi da je dobila značajan interes za motocikle.

Izvorni procijenjeni datumi isporuke za te bicikle su do sada dolazili i nestajali bez kupaca koji još nisu primili svoje električne ljubimce. Ali to nije spriječilo Damona da na CES 2022 predstavi novi model, Damon HyperFighter Colossus. Po cijeni od 35.000 američkih dolara, HyperFighter Colossus će na kraju slijediti još dva modela u novoj liniji HyperFighter.

HyperFighter će biti izgrađen na istim HyperDrive temeljima kao i Damonovi prethodno predstavljeni motocikli.

HyperDrive pogon uključuje strukturno kućište baterije dizajnirano za podršku više električnih motocikala na istoj platformi, slično konceptu Harley-Davidsonove LiveWire Arrow platforme.

Suosnivač i izvršni direktor Damon Motorsa Jay Giraud očekuje da će novi HyperFighter okrenuti streetfighter kategoriju motocikala na glavu:

“Zaboravite što znate o tradicionalnim streetfighterima. Baš kao što je HyperSport učinio sa segmentom sportskih motocikala, HyperFighter će poremetiti kategoriju streetfightera s revolucionarnom tehnologijom koja nije pronađena ni na jednom drugom motociklu. HyperFighter je ogoljeni demon bicikla koji nije za one slabog srca. Uzbuđeni smo što ćemo fanaticima golih sportskih motocikala dati sve što žele, a s HyperDrive koji služi kao jezgra, Damon može nastaviti s inovacijama i brzo se proširiti kako bi na tržište izbacio najelektričnije motocikle na svijetu.”

Baš kao i Damonovi prethodno predstavljeni modeli, očekuje se da će HyperFighter uključivati sustav CoPilot tvrtke koji pruža napredni sustav upozorenja od 360º pomoću radara, kamera i drugih senzora.

Također će uključiti tehnologiju tvrtke Shift koja omogućuje prilagodbu ergonomije bicikala u stvarnom vremenu, mijenjajući položaj vožnje u hodu.

HyperFighter Colossus, za koji Damon kaže da će biti prva verzija nove dostupne linije modela, imat će bateriju od 20 kWh koja nudi domet od 146 milja (235 km) i snagu od 200 KS (150 kW). Tvrtka tvrdi da će postići maksimalnu brzinu od 274 km/h i ubrzati 0-60 mph od tri sekunde.

Buduće verzije motocikla kojima nedostaje neki od vrhunskih karoserija i sa smanjenim performansama bit će dostupne za između 19.000 i 25.000 američkih dolara.

Prema Damon Motorcycles CTO Derek Dorresteyn:

“HyperFighter odaje počast dojučerašnjim streetfighterima dok gleda u budućnost uz neusporedivu sigurnost i performanse po kojima je Damon poznat diljem svijeta. Napravili smo nevjerojatan, tehnološki napredan motocikl koji će se svidjeti i dugogodišnjim entuzijastima streetfightera i novim vozačima.”

You May Also Like

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)